Adının açıklanmasını istemeyen bir K.Ü.P. Bilimsel Araştırma Komisyonu üyesi, iki yıl içinde dünya ile uzay turuna çıkacaklarını açıkladı.
Bunun için helikopterin çalışma yönteminden etkilendiklerini açıklayan yetkili, aynı mantıkla kuzey kutbuna kuracakları devasa bir pervaneyle dünyayı havalandıracaklarnı ve pervanenin dönüş yönüne ve hızına göre dünyaya yön vereceklerini, bunun sayesinde uzayın değişik kesimlerine tur düzenleyeceklerini açıkladı.
Bu icadın adını da helikopterden etkilendikleri için " dünyakopter " koyduklarını belirten yetkili, ilk olarak Ay ı ve Mars ı proğrama aldıklarını, 3.000 derece sıcaklığında ki Güneş e yapacakları tur için de, kış aylarını ve uygun bir akşam serinliğini bekleyeceklerini açıkladı.
Daha sonra hava durumu elverirse tüm dünyadaşlarla birlikte güneş sistemi dışına çıkarak, kuyruk yapısını incelemek amacıyla bir kuyruklu yıldız arayacaklarını belittti.
Daha sonra geliştirilen yeni pervanelerle hız arttırımı yaparak kayan yıldızların peşine düşeceklerini ve nereye kaçtıklarını saptayacaklarını bildirdi.
Bu konuda görüşünü aldığımız bir başka K.Ü.P. Bilimsel Araştırma Komisyonu üyesi ise, projenin çok mantıklı ve uygunanır olduğunu ama pervaneleri yerleştirmek için kuzey kutbunda yeteri kadar kara parçası olmadığını belirtti.
Güney kutbunun bunun için çok daha uygun olduğunu ama ters çalışan pervaneler sayesinde dünyayı batırmaktan ya da düşürmekten korktuklarını açıkladı.